BUČNICA FEST 2017.

bucnica_jumbo_finalni

BUČNICA FEST je gospodarska, turistička i edukativna manifestacija – natjecanje u pripremanju bučnice te promotivna i prodajna izložba proizvoda i jela od buča. Manifestacija je pokrenuta sa ciljem promocije zagorske tradicionalne kuhinje, buče kao vrhunske namirnice i proizvoda od buča te ostale turističke ponude Općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, a samim time i promocije Krapinsko-zagorske županije.

Uz natjecanje, ocjenjivanje i proglašenje pobjednika kojemu se dodjeljuje priznanje Zlatna buča, organizira se cjelodnevni kulturno-zabavni program.

Manifestaciju su u protekle dvije godine pratili mediji: HTV, Nova TV, Jabuka TV i drugi pisani i internetski mediji. Ista će biti dobro promovirana u lokalnim, regionalnim i državnim medijima.
Organizatori manifestacije su TZ područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela, Općina Kumrovec, a suorganizatori TZ Krapinsko-zagorske županije i Savjetodavna služba. Domaćin je Hostel Kumrovec.

Mogućnost sudjelovanja: takmičenjem za najbolju bučnicu, izložbom ili prodajom proizvoda te promocijom na štandovima.

U dijelu takmičenja za Zlatnu buču, sudjelovat će restorani i opg-i s područja Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela, a zainteresirani restorani se još uvijek mogu prijaviti.

U cjelodnevnom programu posjetitelje očekuje: prezentacija starih zanata, muzejsko-edukativne radionice, dječji park – igraonica, konjičko jahanje, vožnja malom kočijom, izložba radova kiparske kolonije, predstavljanje ribolovaca, lovaca, vinara….i prigodna ugostiteljska ponuda.

U glazbenom dijelu će nastupiti: Josipa Lončar – sopran, Stjepan Horvat – harmonika, Klapa Brv, Duo Mirela & Marko, Etno udruga Zipka, KUD Horvatska, Desinićke mažoretkinje, a nakon službenog dijela programa posjetitelje će zabavljati grupa Bumerang.

Voditelji programa: Kristina Pavlović i Hrvoje Hrbud

Program počinje u 10:00 sati te traje cijeli dan.